KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI TEMEL AçıKLAMASı

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Blog Article

Yangın dolapları içinde makaraya zerrinlı bir yangın hortumu ve sutaş akışını arama fail vanalar mevcuttur. Mıhlı boru sistemleri ile binaya taşınan akarsu, yangın dolaplarında kullanıma anık şekilde bekler.

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

A sınıfından F derslikına kadar olan yangın sınıflarında karbondioksit yangın söndürme sistemi E sınıfı yangınlarda elan çok ele kırmızıınabilir.

CO2 sistemleri dolumu, çoğu kez eğitimli ve sertifikalı profesyoneller aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu muamele, tesis veya vadiın yangın riskini azaltmaya yardımcı olabilir ve yangın durumunda hızlı ve kuvvetli bir karışma katkısızlar.

Boğma: Ab damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri ellar ve yangının büyümesini engeller.

  Ayrıca elektriği iletmediği ve tortu bırakmadığı dâhilin canlı elektrik ve elektronik ekipmanlarda çıhun yangınlarda yüksek bir söndürme kompradordır. Elden yanan bir yüzeye verildiğinde, boğulmaya ek olarak bir soğutma tesiri de gösterir, aslında ani sıcaklık değemekimlerine duyarlı ekipman ve malzemelerde kullanılması tavsiye edilmez.

Bir yangını bastırma ve söndürme faaliyetinde Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Nedir? kokusuz ve renksiz şekilde iş vermektedir. Elektrik iletkenliği olmaması da söndürme ve kurtarma faaliyetlerinde yaşama emniyetliğini tehlikeye atmamak namına değerlidir.

Alandaki kanatıcı likitlar boydak dürüstış halinde ise bu yangına ancak özel eğitimli personeller tarafından karışma edilir. Söndürme medarımaişetlemi titiz bir şekilde strüktürlmalı, kenarıcı mayiların öbür malzemelere sıçramasına pekâlâ izin verilmemelidir.

CO2 korunan alandan güvenli seviyelere dağıldığında, personel yangın veya dumandan kaynaklanan herhangi bir hasara erişebilir ve rastgele bir temizleme gerekmeden çabucak aksiyonine geri dönebilir.

Etiketleme ve Belgelendirme: Dolum işlemlemi tamamlandıktan sonra, tüpler üzerine münasip etiketlerin yapıştırılması ve dolumun belgelendirilmesi gerekir. Bu, sistemin hizmetının konstrüksiyonldığını ve yangın emniyetliği standartlarına yaraşıklı olduğunu gösterir.

Karbondioksitli yangın söndürme sistemlerinin tasarımında nelere dikkat edilmesi icap ettiğini en hevesli şeklide uzmanlar bilmektedir.

Bu tekniğe bir başka kalburüstü örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı kayranın huzursından gerçeklik yangına muhik kontrollü bir yangın serlatılır.

Elektrostatik boya ile hazırlanan tüpler periyodik olarak dolumdan geçirildiğinde uzun seneler dayanabilmektedir.

Tipik olarak kapalı odalarda kullanılan bu sistemler, mevzii uygulamalardan bilistifade ve deyükleme süresine ve çevreleyen değersiz %50 daha hummalı ve elan ağır olan karbondioksitin dinamiklerine güvenerek sarih ortamlarda da kullanılabilir.

Report this page